miércoles, 21 de mayo de 2014

Els 10 Manaments de la Geolocalització




Aquest vídeo és la gravació d'una ponència de Gersón Beltràn en la jornada Enredate Xàtiva del 15 de juny del 2012, a la província de València.

Gersón Beltràn és un geògraf especialitzat en geolocalització i xarxes socials que, en aquesta ponència, fa una metàfora molt interessant que sorgeix a partir dels 10 manaments de la Bíblia. Així doncs, Beltràn exposa els deu manaments de la geolocalització, o en altres paraules, els deu aspectes que ell considera més rellevants per tal d'entendre la geolocalització en el territori en xarxa. Recomano la visualització del vídeo per entendre la metàfora que aquest home proposa, la qual és certament graciosa, ja que abans de començar a citar els seus deu manaments, explica que els deu manaments de la geolocalització no estan escrits en "tablas" sinó en "tablets".

Així doncs, segons el geògraf, els deu manaments de la geolocalització són els següents:

1 - Geolocalització social, local i móvil: Utilitzarás els dispositius mòvils per geolocalitzar-te.
Amb els telefons mòvils pots geolocalitzar la teva posició a nivell local i compartir el lloc on et trobes amb altres usuaris en xarxes socials (Twitter, Facebook, Foursquare...)

2 - Geolocalització amb G de Google: Utilitzarás les eines de Google per conèixer el món a Internet.
Google ofereix un gran ventall d'eines que estan a la nostra disposició, que són gratuïtes, i que ens permeten conèixer molt millor el món que ens envolta a través de la geolocalització. Amb algunes d'aquestes eines podem explorar, fins i tot, el fons marí, el planeta Mart i la Lluna. Algunes de les eines que Gersón cita són aquestes: Google Maps, Google Earth, Google Sky Maps, Google Mars, Google Moon, etc.



3 - La seguretat: Activarás la geolocalització només quan sigui oportú.
Cal tenir prudència i sentit comú a l'hora de geolocalitzar les nostres posicions. Només cal dir on ets quan tu vols, per tal de mantenir  la privacitat personal sempre que sigui necessari.

4 - Geolocalització social: Utilitzarás Foursquare per opinar sobre els llocs on et trobis.
Foursquare permet compartir les nostres ubicacions i informació sobre el lloc.


5 - Geolocalització emocional: Mostraràs la teva part emocional en funció del que sentis en cada lloc.

Som éssers emocionals i com a tal, a través de la geolocalització, podem compartir què pensem i com ens sentim en un lloc o moment concret.


6 - RA: Utilitzarás la Realitat Augmentada per unir el món físic i el món digital.
Amb la càmara del mòvil podem veure imatges sobre la realitat i obtenir més informació sobre allò que veiem. Combinant la utilització dels dispositius mòbils i els geoposiconaments podem aconseguir unir el món físic i digital a través de la realitat augmentada.



7- Geoposicionament Web: Utilitzarás la informàcio gràfica per millorar la teva geolocalització a Google.
Millorant els geoposicionaments de google podem arribar a la informació sobre un lloc ràpidament i sense dificultats. Per exemple, si posem el nom d'un poble o municipi a googe el primer que apareix és un mapa del lloc juntament amb una imatge. En quant als links de cerca, la primer opció que trobem és la pàgina web de l'Ajuntament.



8 - Geolocalització a temps real: Totes les teves accions es geolocalitzaran en temps real.

9 - Geolocalització col·lavorativa: Utilitzaràs Google Street Maps per obtenir un mapa del teu territori.


10 - Geolocalització comercial: Utilitzaràs Google Local per promocionar el teu negoci.






No hay comentarios:

Publicar un comentario