lunes, 26 de mayo de 2014

Geolocaclització: Què em sabem?

Geolocalització: Què en sabem?


Què és?

Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya la geolocalització és la determinació de la posició geogràfica d'un aparell connectat a una xarxa de comunicacions. La geolocalització inclou la determinació de la posició geogràfica d'un dispositiu mòbil, especialment d'un telèfon, a partir de les ones de ràdio que emet o per mitjà d'un receptor de GPS incorporat, i també la determinació de la posició geogràfica d'un ordinador connectat a Internet, com a casos actualment més habituals i significatius, però en general és aplicable a qualsevol aparell emissor de senyals de comunicació ja sigui mitjançant ràdio, telefonia mòbil, telefonia fixa convencional, xarxes de dades, etc.


Com treballar-ho a l'escola?

La geolocalització a l'escola es dur a terme mitjançant les TIC, ja que requereix de dispositius capacitats d'obtenir la posició mitjançant la triangulació amb radars de l'espai exterior. La geolocalització és un recurs multidisciplinar que et premet relacionar àrees tan diverses com la de medi natura, medi social, matemàtiques, entre d'altres.

Què ens aporta a nosaltres/nens?

La geolocalització a les aules la podem treballar a partir d'aspectes tan diversos com la meteorologia, el treball de mapes interactius, la creació de rutes sobre el terreny, les coordenades cartesianes, etc. El fet que sigui un recurs multidisciplinari permet una gran diversitat d'activitats possibles que estan relacionades amb àrees molt diferents les unes de les altres.



Tipus de geolocalització

  • tècniques de posicionament basades en la xarxa de comunicacions.
  • tècniques de posicionament basades en sistemes de posicionament propis del dispositiu.
  • tècniques de posicionament híbrides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario