jueves, 15 de mayo de 2014

Japó crea el GPS del futur

Les empreses tecnològiques Mitsubishi Electric i NEC, amb la col·laboració de l’Agència Aeroespacial de Japó, han desenvolupat la tecnologia que segons ells revolucionarà el món del geoposicionament. Aquesta tecnologia asseguren que és 1000 vegades més precisa que la que utilitzem actualment.
El nivell d’error actual en els aparells que inclouen un xip localitzador, és de uns 10 metres aproximadament, amb les millores aplicades pels nipons, s’especula que el nivell d’error podria disminuir fins a la xifra d’un centímetre.
Poder arribar a aquest nivell de precisió tan alt requerirà posar en òrbita els satèl·lits japonesos Quasi-Zenith (QZSS), i ajudaran a ampliar els serveis dels sistemes de navegació.
Els experts implicats en la creació d’aquesta nova tecnologia esperen un revolució anomanda “Smart Transportation System” (Sistema de transport intel·ligent), amb el qual els usuaris tindran un accés directe i precís a serveis tals com el temps, l’estat de les carreteres, el transport públic, i fins i tot, permetra implementar una tecnologia de conducció automàtica que està investigant la líder mundial Toyota.
L’unica pega és que encara haurem d’esperar-nos uns quatre anys per veure en funcionament tots aquests avenços tecnològics, ja que fins que Japó no tingui operatius els satèl·lits, les instal·lacions, i els dispositius no es podrà fer realitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario